Monday, May 10, 2010

Semalam dan kenangan

9 Mei 2010, semua orang meraikan bonda masing-masing. Ada yang mengecap hari bahagia itu dengan perasaan gembira, terharu, dan ada juga yang menerima kehadiran tarikh tersebut dengan linangan air mata sayu, pilu atau sedih menyayat. Saya hampir terlupa tarikh tersebut yang sinonimnya dengan Hari Ibu. Dengan apa yang ada saya menjunjung perhargaan untuk dijadikan hadiah kepada Ibu. Tau apa saya bagi? Teh perisa strawberry dari Cameroon Highland buat semua yng meminumnya tersenyum.. Apa la sangat teh dibanding emas permata yang mungkin semewah2 hadiah yang org lain mampu beri. Tapi disebalik teh itu ada perjanjian yang saya sedang usahakan untuk Ibu. Mgkin ada yang tahu hadis berkaitan ganjaran mahkota untuk Ibu di syurga kelak bagi amalan yang disempurnakan si anak sepanjang hidunya didunia. (Seandainya Allah mengizinkan aku memilikki anak kelak, inilah yang aku harapkan juga..)

Selamat Hari Ibu buat mak.. Hjh Rubiah Md Jamari.

Buat mak-mak angkat sama ada yang masih hidup dan yang telah meninggal dunia, buat mak-mak kenalan ku yang rapat yang pernah bergurau senda, menumpang kasih (bukan sebab tak cukup kasih sayang, tapi nikmat berkat melihat wajah yang penuh cerita kehidupan...)

Moga Allah merahmati para Ibu dengan berganjaran pahala bagi setiap nadi berdenyut..

Salam takziah untuk sahabat sekampung Suzana Selamat sekeluarga atas pemergian bondanya ke rahmatullah yang jatuhnya pada Hari Ibu. Takziah juga buat sahabat Salawati binti Salip atas pemergian bapanya juga jatuhnya pada semalam..

* Apabila 2X kentung berbunyi...

No comments:

Post a Comment